Slideshow kaksoisvoittoon LS-liigassa

Länsi-Suomen liiga jatkui 16.12. TaCun Slideshow-joukkueen osalta kahdella ottelulla, jotka pelattiin Harjavallan curlinghallissa. Vastaan asettuivat sarjan kärkijoukkue Proffan Kellari/CHCC ja Rämön joukkue Huittisista.

Slideshow joutui viime hetken force majeure -tyyppisten poisjääntien seurauksena jäälle vain kolmella pelaajalla ja ilman vakituista kapteeniaan Ilari Kososta kokoonpanolla Arto Laine, Iikko Säntti (vice) ja Heikki Mäntynen (skip). Peliin lähdettiin siksi melko paineettomassa tilassa ja yksinkertaisella taktiikalla: keskusta tukkoon ja ensimmäisenä suojan taakse köllöttelemään. Ykkösheittäjä Arto Laine sai voimat nopealla jäällä alusta asti kohdilleen ja Iikko Säntti jatkoi samoilla linjoilla, ja kun vastustajan poistoheitot eivät onnistuneet aivan halutulla tavalla, niin Slideshow onnistui varastamaan kolmesta ensimmäisestä päästä pisteen ja johti peliä puolivälissä 3-0.

Neljännessä päässä Proffan Kellari terästäytyi ja otti komeat kolme pistettä, mutta viimeisen kiven etu siirtyi silloin Slideshow’lle ensimmäistä kertaa koko ottelussa. Se onnistuttiinkin hyödyntämään tekemällä viimeisellä kivellä suora poisto ja ottamalla viidennestä päästä kaksi pistettä – joskin kolmekin olisi ollut otettavissa hieman tarkemmalla sihdillä. Kuudennessa päässä pyrittiin lähinnä puolustamaan 5-3-johtoasemaa poistopelillä, ja Proffan kellarin kapteeni, tuon tuostakin chucknorrismaisiin urotekoihin kykenevä Mika Äikiä, joutui heittämään viimeisen kivensä kolmea pistettä vastaan. Triplapoisto olisi voinut vielä tuoda CHCC:n tasoihin, mutta kivi sujahti läpi kokoaan pienemmästä aukosta ja Slideshow kuittasi loppulukemiksi 8-3.

Joukkueet 1 2 3 4 5 6 Yht
Proffan Kellari / CHCC X 0 0 0 3 0 0 3
Slideshow/TaCu 1 1 1 0 2 3 8

Huittisten Rämöä vastaan jatkettiin samalla heittojärjestyksellä ja taktiikalla, joka tuottikin kahdessa ensimmäisessä päässä yhteensä kolme pistettä. Rämö väänsi kolmannessa päässä hyvillä viimeisillä kivillään yhden pisteen, mutta Slideshow vastasi neljännessä ja viidennessä ottamalla yhteensä neljä ja siirtymällä 7-1 johtoon ennen viimeistä päätä. Kuudes pää menikin poistojen tai ainakin niiden yrittämisen merkeissä, ja Rämö onnistui kaunistelemaan numeroita ottamalla yhden pisteen – lopputulos siis Slideshow’lle 7-2.

Joukkueet 1 2 3 4 5 6 Yht
Slideshow/TaCu 1 2 0 1 3 0 7
Rämö  / Huittinen X 0 0 1 0 0 1 2

Slideshow nousi onnistuneen viikonlopun ansiosta Länsi-Suomen liigan kakkospaikalle pisteen päähän Proffan Kellarista yhden ottelun vähemmän pelanneena. Seuraavalla kierroksella 6.1.2013 Slideshow’ta vastaan asettuvat Jalonen/Loimaa ja Kivikopla/CHCC, joten Loimaan putkessa on odotettavissa tiukkaa taistelua ja revanssihenkeäkin.