Miten mukaan ja mitä maksaa…

Seuran toimintaan voivat tulla mukaan kaikki lajista kiinnostuneet. Niin vasta-alkajat kuin pidemmällekin ehtineet. Treeneissä tehdään lajikohtaisia harjoitteita (heitto, harjaus, voimanarviointi), sekä pelataan harjoituspelejä pilke silmäkulmassa, joten myös aloittelijat pääsevät helposti mukaan.

Seuran jäsenmaksu on 10 EUR vuodessa. Tämän lisäksi sarjoissa pelaavat tarvitsevat liiton lisenssin. seurojen kautta Suomen Curlingliitto veloittaa heiltä jäsenmaksun, 10€/vuosi. Kilpalisenssi ja vakuutukset ostetaan SuomiSportin kautta. Satunnaiset harrastajat voivat hankkia vakuutuksellisen lisenssin, joka sisältää siis lajikohtaisen tapaturmavakuutuksen. (Vuonna 2021 vakuutuksellinen kilpalisenssi on aikuisilta 57 EUR, sekä opiskelijoilta ja alle 21 vuotiailta 29 EUR. Tätä tarkennetaan vuosittain.)

Omia varusteita ei aluksi tarvita, kaikki lajikohtaiset varusteet harjoituksiin ja peleihin saa lainaksi seuralta.

Jääharjoittelukausi on 1.8.-31.3. Harjoitusmaksu seuran aikuisjäseneltä on nyt 5 EUR per kerta. Juniorit alle 18v vastaavasti 3 EUR per kerta. Seuran ulkopuolisilta maksu on 10 EUR per kerta, sisältää lainavarusteet. (Harjoittelumaksu perustuu täysin kustannuksiin ja riippuu myös siitä paljonko seura joutuu investoimaan lainattaviin pelivälineisiin jne.)

Ottelumaksut hoidetaan joukkueittain, eli peli- ja turnausmaksut riippuvat aina joukkueiden pelimääristä ja sarjatasosta. Esimerkiksi Länsi-Suomen -liigan pelimaksu on 50 EUR / peli / joukkue (eli 12,5 EUR / pelaaja / peli. Vastaavasti SM-sarjan kustannukset on noin 20 EUR / pelaaja / peli).

Ja viikonlopputurnauksiin osallistutaan myös: Yöturnaus, Bonspiel,… niissä osallistumismaksu on yleensä n. 300 EUR / joukkue.

Jäämaksuihin meille käy myös:

ePassi-pikkukuva