Curling kiinnostaa Tampereella

,

Heti kun TaCu sai omat kivet Tampereelle, kutsuttiin Tampereen liikunnanopettajia tutustumaan lajiin 22.10.2012. Tämä oli historiallisesti seuran ensimmäinen curlingin esittelytilaisuus. Se onnistui kiitettävästi, ja opettajat saivat perustiedot lajista ja sen haasteellisuudesta. Yhdessä todettiin, että curling sopii hyvin liikuntatunneille, ja ainoaksi haasteeksi jäikin sopivien jääaikojen löytäminen. Hervannan jäähallin käyttöaste kun on kova myös päiväsaikaan.

Seuran historian toinen esittelytilaisuus oli 28.11.2012, kun Tampereen Klassillisen lukion liikuntaryhmä tuli opettajansa johdolla tutustumaan lajiin. Poikia oli mukana yhteensä 32. Porukka jaettiin aluksi kahtia. Toisen puolen mennessä jäälle käytännön harjoitteluun toinen puoli sai opastusta sääntöihin ja tekniikkaan teorian kautta lämpimässä pukuhuoneessa. Sitten vaihdettiin rooleja, ja lopuksi joukkueet pääsivät pelaamaan lyhyet pelit. Joukossa oli selkeästi lupaavia pelaajia, ja pojat olivat innostuneita kokemastaan. Eli kiinnostuneita riitti. Vielä kun seura saisi kaupungilta jäähalliin muutamia harjoitusaikoja nuorisolle mahdolliseen aikaan, niin junioritilanne vaikuttaisi jopa lupaavalta aikajänne huomioon ottaen.

Seuraavat koululaiset ovat tulossa jäähallille 3.12.2012, ja koulujen kevään liikuntapäivistä on jo tehty alustavia varauksia.

TaCu osallistuu juniorityöhön talkoohengellä, eli seuran jäsenistöä pyrkii tulemaan aina mahdollisuuksien mukaan kouluttajiksi liikuntatunneille ja seuran välineet ovat koulujen liikuntatunneilla käytettävissä ilman korvausta. Toivottavasti tämä edesauttaa lajin löytämistä liikuntatuntien opetussuunnitelmiin.