Slideshow tuplavoittoon LS-liigassa

,

Länsi-Suomen liigan runkosarja jatkui 6.2. TaCun Slideshow-joukkueen osalta kahdella ottelulla, jotka pelattiin Loimaan Curlingputkesssa. Vastaan asettuivat paikalliset vastustajat Loimaan Huru-ukkojen ja Jalosen joukkueiden voimin. Runkosarjan lähestyessä loppuaan näistä peleistä kolme pistettä ottamalla Slideshow:lla oli mahdollisuus varmistaa oma paikkansa lopputurnauspaikoista käy. Viime hetken esteiden ja sairastapausten vuoksi Slideshow joutui pelaamaan tällä kertaa vain kolmella pelaajalla kokoonpanossa Säntti, Iikko (vice) – Mäntynen, Heikki – Kosonen, Ilari (skip).

Illan ensimmäinen peli Huru-ukkoja vastaan lähti hyvin käyntiin, kun ensimmäinen voitto saatiin jo arvonnassa. Näin ensimmäiseen päähän lähdettiin viimeisen kiven edun turvin. Vastustajalla oli alkuun hieman ongelmia voimien arvioinnin kanssa, joten Slideshow sai rakenneltua hyvin tilanteen päälle jemmaillemalla useammankin kiven molemmin puolin pesää. Huru-ukot eivät löytäneet keinoja niiden poistamiseen ja niin viimeisellä kivellä Slideshow:lla oli helppo paikka ottaa päästä neljä pistettä. Tämän jälkeen peliä jatkui tasaisemmissa merkeissä viidenteen päähän asti molempien joukkueiden ottaessa aina viimeisen kiven edun turvin kaksi pistettä. Näin viimeiseen päähän lähdettiin Slideshow:n neljän pisteen johdossa viimeisen kiven edun ollessa Huru-ukoilla. Slideshow aloitti pään heittämällä ensimmäisen kivensä pitkäksi. Tämän jälkeen pyrittiin poistelemaan vastustajan kiviä mahdollisuuksien mukaan. Joka kivellä poistopaikkaa ei kuitenkaan ollut, joten vähitellen pesään ja sen eteen rakentui aikamoinen kasa kiviä, joiden takana onneksi oli pari Slideshow:n kiveä. Huru-ukot ei löytänyt keinoja kasan avaamiseen. Lopulta peli oli ratkennut jo ennen viimeistä kiveä, kun Huru-ukoille ei enää ollut mahdollista saada päästä neljää pistettä joilla he olisivat voineet tasoittaa peli. Pää pelattiin kuitenkin loppuun ja viimeisellä kivellä Huru-ukoilla oli vielä mahdollisuus kaunistella lukemia heittämällä oma kivensä ykköseksi, kun reitti keskelle oli auki. Heitto jäi kuitenkin hieman lyhyeksi. Näin Slideshow kuittasi viimeisestä päästä kaksi pistettä ja koko pelin lukemin 10-4.

Joukkueet 1 2 3 4 5 6 Yht
Slideshow/TaCu X 4 0 2 0 2 2 10
Huru-Ukot/Loimaa 0 2 0 2 0 0 4

Toisessa pelissä vastaan asettui Jalosen joukkue. Tälläkin kertaa arvonnassa oli onni mukana ja peli päästiin taas aloittamaan viimeisen kiven turvin. Tällä kertaa tuota etua ei kuitenkaan pystytty hyödyntämään yhtä tehokkaasti kuin ensimmäisessä pelissä ja peli ensimmäisestä päästä saldona oli vain yksi piste. Huolimatta todella paljon nostavista jäistä joiden seurauksena pelissä oli usein paljon kiviä, samaa piste per pää viimeisen kiven edun haltijalle mentiin aina viidenteen päähän asti. Näin kuudenteen päähän lähdettiin Slideshow:n johtaessa yhdellä pisteellä, Jalosella viimeisen kiven etu turvanaan.

Slideshow aloitti pään hieman huonosti kun heti ensimmäinen kivi tuli pesään asti. Muutaman kiven jälkeen tilanne näytti jo varsin pahalta, kun Jalosella oli oma kivensä lähes keskellä. Kivi oli kuitenkin onneksi hieman takapesän puolella eikä keskellä ollut mitään suojia. Slideshow onnistui heittämään kivelle lähes täydellisen kulmanojan. Kivi lipui kuitenkin hieman liian pitkälle ja oli poistettavissa, jolloin Jalosella olisi ollut jo kolme pesäkiveä. Poisto heitto lipsahti kuitenkin hieman leveäksi ja poistikin heidän oman kivensä. Näin Slideshow:lla olikin yhtäkkiä oma kivi keskellä ja mahdollisuus rakennella suojia. Pariin kertaan tässä onnistuttiin hyvin, mutta vastustajakin onnistui myös aina suojat purkamaan.

Slideshow:n kapteenin ensimmäisellä kivellä kiven nousut jäivät kuitenkin johonkin ja keskellä ollut kivi täysin avoimeksi. Jalonen sen luonnollisesti poisti, mutta ei Slideshow:n onneksi onnistunut jättämään omaan heittokiveään pesään. Ykköskivi oli kuitenkin nyt suojan takana olevan Jalosen kivi. Slideshow viimeiselle kivelle jäi kaksi heittovaihtoehtoa – pituudeltaan tarkkaa määris tai lyhyehkö ratsupoisto omalla kivellä. Jään luistot olivat tässä vaiheessa jo hieman haastavia tulkita, joten päädyttiin heittämään ratsupoistoa. Heitto lipsahti hieman ulos mutta osui kuitenkin siten, että ykköskivi poistettiin ja ratsukivi jäi ykköseksi hyvin sivupesään suojien taakse ja vaikeasti lomittain Jalosen kiven väliin. Kovien nousujen ansiosta kiveen oli kuitenkin vielä mahdollista päästä kiinni. Eriomaisella heitolla kaksi pistettä ja otteluvoitto oli siis vielä Jalosen ulottuvilla. Kivi heitettiin kuitenkin hieman liian lujana ja se lipui pitkäksi. Näin viimeisestä päästä Slideshow:lle yhden pisteen varastus ja koko ottelun voitto lukemin 4-2.

Joukkueet 1 2 3 4 5 6 Yht
Jalonen/Loimaa 0 1 0 1 0 0 2
Slideshow/TaCu X 1 0 1 0 1 1 4

Onnistuneen iltapuhteen ansiosta Slideshow nousi sarjan kakkospaikalle ja samalla siis varmisti paikkansa Länsi-Suomen liigan lopputurnauksessa. 20.2. pelataan Slideshow osalta viimeiset runkosarjan pelit ja silloin ratkaistaan lopulliset sijoitukset neljän parhaan joukossa.

parhaan joukossa.